dilluns, 26 de maig del 2014

Conclusió final

La conclusió extreta de les pràctiques realitzades al CAF, és que han estat unes hores molt profitoses, he pogut veure com es treballa amb la realitat familiar d’uns usuaris amb moltes peculiaritats.
Per una banda he pogut veure com viuen els nens i nenes aquesta realitat familiar, concretament amb el cas d’en J.C, tot i que ell no ha viscut malament el canvi de familia a una altra ni el conflicte emocional que suposa tot aquest procés. Si que he vist infants, més grans, que han viscut molt malament els processos d’acolliment familiar i de quina manera es treballa això des del CAF.  Des d’aquí tenen molt en compte les característiques dels infants acollits i quins són els conflictes que poden patir en el procés.
Per altra banda he pogut veure quin és el perfil de famílies que es presenta per ser acollidora. Cal dir que són famílies normalitzades, amb problemes i peculiaritats  com qualsevol família. Cal dir que en aquesta reunió informativa ja moltes famílies son descartades, ja bé per desconeixença del què suposa tenir acollit un infant o ja bé perquè marxen derivats a un altre servei (preadoptius).
Una de les coses que em va sobtar va ser la gran quantitat de reunions que tenen a la setmana, la gran coordinació que han d’establir amb els diferents serveis i recursos. Cal dir també que és decepcionant a vegades la poca empatia d’alguns recursos vers els infants i el seu benestar, per aquest motiu hi ha desacords i disharmonies entre diferents serveis.
Cal dir que ja tinc experiència laboral en el camp de la infància en risc i sé que hi ha recursos, que per falta de personal i/o de subvencions sobretot, no poden assumir la seva alta responsabilitat i sempre surten perjudicats els infants. És trista la situació economico-social que estem vivint actualment al nostre país, i més, si sumem la filosofia del nostre país on sembla que no es prioritzi el benestar de l’infant.
La previsió de treball de cara al Pràcticum II és elaborar un material didàctic que serveixi per treballar la realitat familiar dels infants. Un material amb el que ells puguin expressar tot el que sentin en els diferents processos de l’acolliment familiar.  La intenció és treballa amb en J.C al semestre que ve, però hem de tenir en compte que treballem amb una realitat molt canviant, sí que es pot tenir una previsió familiar d’aquest nen tot i que l’experiència ens diu que el règim d’acolliment familiar pot canviar molt sobtadament i amb un breu període de temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada